Welkom!

Welkom bij dé blog over hardhoutbeits

Tof dat je deze blog gevonden hebt. De komende jaren zullen op deze website blogs geplaatst worden over het onderhouden van hardhout. Hoewel de naam van de website specifiek gaat over hardhoutbeits, zullen wij ook artikelen plaatsen over bijvoorbeeld hardhoutolie of andere aanverwante onderwerpen. 

Door jarenlange ervaring in de houthandel hebben de makers van deze blog veel ervaring opgedaan op het gebied van hout. Wat ons op viel? Veel mensen onderhouden hun hout slecht! Door niet op de juiste manier aan de slag te gaan met beits, olie of andere tuinverf gaat het hout snel kapot. Dat is natuurlijk zonde en ontzettend slecht voor het milieu. Want hoe eerder je hout kapot gaat, hoe sneller er een nieuwe boom gekapt moet worden om het hout te ontvangen en dan hebben we het nog niet eens gehad over de kosten er van!

Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om het hardhout mooi te houden. De blog zal met name specifiek over hardhout gaan en minder over zachthout. Waarom? Omdat hardhout een net wat lastigere houtsoort is om te behandelen. Ook is het ontzettend populair, prijzig en komt het uit verre landen. Allemaal redenen om er extra zuinig op te zijn! 

Om die redenen houden wij de ontwikkelingen van hardhout beits en olie goed in de gaten. Wat zijn de beste merken en artikelen om hardhout te beschermen? Waar moet je op letten? Welke gevolgen heeft beitsen en wanneer ben je het goedkoopste uit? Allemaal vragen die wij proberen te beantwoorden met onze blog. Wij zouden het ook erg leuk vinden als jullie vragen en suggesties aanleveren voor ons, zodat wij er over kunnen schrijven. Zo missen we zo min mogelijk informatie over het onderwerp. 

Samen kunnen we streven naar een duurzamere wereld en een duurzamere houtmarkt. Kennis is daarvoor ontzetten belangrijk en dus proberen wij deze te verspreiden! Zoals gezegd kunt u met kennis over dit onderwerp zowel duurzamer omgaan met hardhout voor het milieu maar ook voor u portemonnee! 

Bekijk ook onze blog over het behandelen van uw houten gevelbekleding.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vergrijzing van hardhouten vlonder volledig voorkomen, kan dat?

Hardhout: olie of beits gebruiken? - Hardhout olie vs hardhout beits - Uitgelegd!

Het bestrijden van vergrijzing op hardhout